Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ! Πατάει πόδι κατά της Τουρκίας…

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ τις Τουρκίας, η Άγκυρα βρίσκεται σε ταραχή με την επικείμενη κατάργηση των Τουρκικών ως διδασκόμενης γλώσσας στα γαλλικά σχολεία, ρύθμιση που ίσχυε μέχρι τώρα  από το 1977.
Το Γαλλικό Υπουργείο Παιδείας φέρεται, κατά τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, να θέλει να σταματήσει αυτή τη διδασκαλία με το νέο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά του, ως μέρος της εκδίωξης κάθε μουσουλμανικού προτύπου, όπως και με την απαγόρευση της Μπούρκας στις παραλίες, μετά τις πολυάριθμες σε νεκρούς επιθέσεις που έχουν προηγηθεί.
Ένα ακόμα περιστατικό που δείχνει την πρόθεση του Γαλλικού υπουργείου να απαγορεύσει κάθε ισλαμικό σύμβολο στη χώρα είναι αυτό της μουσουλμάνας Γαλλίδας υπηκόου, της Rachida Dati, βόρειοαφρικανικής καταγωγής, στην οποία ζητήθηκε από τις αρχές να αλλάξει το όνομα του παιδιού της, το μουσουλμανικό Ζεχρά, ώστε να μπορέσει να την εγγράψει στο σχολείο. 
Το γεγονός ότι, παρόλο που η απαγόρευση να δίνονται μη γαλλικά ονόματα σε παιδιά έχει αρθεί από 1993, ζητήθηκε αυτό από την κα Dati είναι ενδεικτικό της αποφασιστικής επιφυλακής από την Γαλλία προκειμένου να προλάβει άλλη μια αιματηρή επίθεση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌