Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

ΚΑΤΑΡΡΙΨΗ δύο πολεμικών ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ!Τρόμος...

Επισήμως λοιπόν, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε την κατάρριψη ισραηλινού μαχητικού αεροσκάφους, ενός αναγνωριστικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στη νότια Συρία στην επαρχία της Δαμασκού.
Το Ισραήλ διέψευσε την ανακοίνωση. «Δεν υπάρχει αλήθεια» στους ισχυρισμούς αυτούς, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού λοχαγός Αριε Σαλικάρ. «Δύο πύραυλοι εδάφους-αέρος εκτοξεύθηκαν από τη Συρία έπειτα από την αποστολή (των ισραηλινών αεροπορικών δυνάμεων) τη νύκτα κατά θέσεων του συριακού πυροβολικού. Η ασφάλεια των αεροπορικών δυνάμεων δεν απειλήθηκε σε καμία στιγμή», έγραψε στο Twitter άλλος ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος, ο συνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ.
Σύμφωνα επίσης με την ανακοίνωση του συριακού στρατού, «η πολεμική αεροπορία του ισραηλινού εχθρού πραγματοποίησε σήμερα στη 01.00 επιδρομή κατά μίας από τις στρατιωτικές μας θέσεις στην επαρχία της Κουνέιτρα». «Η αντιαεροπορική μας άμυνα απάντησε καταρρίπτοντας ένα πολεμικό αεροσκάφος στο νοτιο-δυτικό τμήμα της επαρχίας και ένας αναγνωριστικό στο δυτικό τμήμα στη Σα΄σα (της επαρχίας της Δαμασκού), αναφέρεται στην ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana. 
Της συριακής ανακοίνωσης είχε προηγηθεί ενημέρωση από ισραηλινής πλευράς για πληγή θέσεως εβραϊκού ελέγχου, από συριακό πύραυλο, ωστόσο το Ισραήλ τόνισε πως μάλλον έγινε κατά λάθος, καθώς η κατάσταση στη Συρία είναι ανεξέλεγκτη. Ωστόσο τόνισαν πως θεωρούν την κυβέρνηση της Συρίας υπεύθυνη για κάθε βλήμα που πλήττει ισραηλινά εδάφη, ασχέτως προέλευσης.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌