Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Ανοίγει ο δρόμος! Η Ελλάδα εισβάλλει στην Γερμανία...

Στη συνάντηση που έλαβε χώρα σήμερα ανάμεσα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου, και τον Κοινοβουλευτικό Υφυπουργό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης της Γερμανίας, Χανς-Χοακίμ Φούχτελ, συζητήθηκαν θέματα κοινού οικονομικού ενδιαφέροντος.
Συγκεκριμένα, το σημαντικότερο σκέλος της συζήτησης αφορούσε «ζητήματα που έχουν σχέση με την προώθηση των αγροτικών προϊόντων στη Γερμανία», καθώς υλοποιούνται άλλα 11 προγράμματα προώθησης ελληνικών προϊόντων σε άλλες χώρες, με προϋπολογισμό που φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.
Ο κ. Απoστόλου ανέφερε παρά τη μεγάλη προστιθέμενη αξία που απολαμβάνουν τα ελληνικά προϊόντα λόγω ρης ποιότητάς τους, την οποία οφείλει και να αξιοποιήσει,  «δυστυχώς αυτήν την προστιθέμενη αξία των αγροτικών μας προϊόντων δεν την απολαμβάνει ο Έλληνας παραγωγός, καθώς φτάνουν μέχρι τον Γερμανό καταναλωτή με τιμές τις οποίες εισπράττουν άλλοι στη διαδρομή».
Πέραν τούτου, στην συνάντηση τέθηκαν θέματα όπως η ρευστότητα στον αγροτικού τομέα και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας εξειδικευμένος φορέας, η είσοδος των ελληνικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, καθώς και συνεργατικές προοπτικές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌