Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Έσκασε ΤΩΡΑ!Ποιός ΕΛΛΗΝΑΣ Υπουργός πάει ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ και ΓΙΑΤΙ:..

Στο Λευκό Οίκο θα μεταβεί την Παρασκευή ο Νίκος Παππάς ο υπουργός Επικρατείας της Ελλάδας. Σκοπός η συνάντηση με ανώτατους αξιωματούχους του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας (NSC).
 Μέχρι αργά χθες το βράδυ δεν είχε ανακοινωθεί η επίσκεψη αυτή, αντίθετα η ελληνική πλευρά την κρατούσε στο σκοτάδι. Την ίδια στιγμή εκπρόσωπος του NSC, όταν ερωτήθηκε, ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε τη συνάντηση και σε καμία περίπτωση δεν έκανε αναφορά στην ατζέντα της συνάντησης. Ωστόσο όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν σε ραντεβού μίας ώρας, τουλάχιστον, το μεσημέρι της Παρασκευής.
Μάλιστα ο κος Παππάς θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον την Παρασκευή, από το Μόντρεαλ του Καναδά και τονίζουμε πως στο δελτίο τύπου που εξέδωσε χθες το γραφείο του Υπουργού δεν αναφερόταν το εν λόγω ραντεβού στον Λευκό Οίκο και σημειωνόταν ότι μετά το Μόντρεαλ «… ο Υπουργός Επικρατείας θα μεταβεί στη Νέα Υόρκη, όπου θα ενταχθεί στην αποστολή με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για την πρώτη Σύνοδο του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες».
Θυμίζουμε στους αναγνώστε μας πως από την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία ο υπουργός Επικρατείας διατηρεί απευθείας επαφές με στελέχη του πανίσχυρου ΝSC, προσπερνώντας τους επίσημους διπλωματικούς διαύλους, ένα όργανο που διαχρονικά συνηθίζει να διαμορφώνει την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.
Δε γνωρίζουμε την ατζέντα της συνάντησης και δεδομένου των επερχόμενων εκλογών στις ΗΠΑ, μπορεί να αφορά διερευνητικές επαφές για πιθανή αλλαγή στην εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ, μπορεί να είναι το θέμα του χρέους ή ακόμα και οι εξελίξεις στην Τουρκία και τη Μέση Ανατολή.
Θυμίζουμε πως για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι μία όαση σταθερότητας στην περιοχή, χωρίς βέβαια να προκύπτουν τα ανάλογα οφέλη για τη χώρα μας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌