Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Στα Πρόθυρα ΠΟΛΕΜΟΥ! Αυξάνεται η ΕΝΤΑΣΗ...

Οι σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας φαίνεται πως χειροτερεύουν συνεχώς, με την απειλή πολέμου να αποτελεί ξεκάθαρη πιθανότητα.
Οι Ρώσοι υποστηρίζουν ότι η Κριμέα, περιοχή διαμάχης για τις δύο χώρες, δέχθηκε επίθεση από μια Ουκρανική ομάδα ειδικών αποστολών τον Αύγουστο, κάτι που η Ουκρανία αρνείται. Παρόλα αυτά, η Ρωσικές δυνάμεις στην Κριμέα είναι σε επιφυλακή και αυξάνονται στον αριθμό, ενώ συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων της Ρωσίας φαίνεται να γίνεται και στα ανατολικά των συνόρων με την Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες επίσης, έχουν αυξηθεί οι εντάσεις σε περιοχές μέσα στην Ουκρανία, τις οποίες κατέχουν επαναστατικές ομάδες, με Ρωσικές δυνάμεις στρατοπεδευμένες σε κοντινή απόσταση και έτοιμες να εμπλακούν, χωρίς όμως να προσπαθεί η  Ρωσία να ηρεμήσει τα πνεύματα. 
Είναι πολύ πιθανό να προετοιμάζεται το έδαφος για μια επέμβαση στην Ουκρανία, καθώς φαίνεται πως το μόνο που λείπει είναι μια αφορμή. Η στρατηγική θέση της χώρας αλλά και οι αναταραχές που έχουν προκαλέσει τελευταία αναφορικά με την Ρωσία, προκαλούν την τελευταία να ενεργήσει, στρατιωτικά ή μη, ώστε να επιβάλλει εκ νέου την κυριαρχία της. 
Η Ρωσία μπορεί να βρίσκεται σε οικονομική δυσμένεια, αλλά όλες οι κινήσεις του Βλαντιμίρ Πούτιν καταδεικνύουν την επιθυμία του να αποδείξει και να επικυρώσει τη θέση του, προβαίνοντας σε τακτικές επίδειξης δύναμης που θα οδηγήσουν είτε σε διαπραγματεύσεις είτε σε πόλεμο. Σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία δείχνει έτοιμη να λάβει δράση, ειδικότερα τώρα που η κυβέρνηση της Ουκρανίας είναι Δυτικόφιλη, σε σχέση με την προηγούμενη που έτεινε προς τα Ρωσικά συμφέροντα, και φέρεται να έχει κάποιο πλεονέκτημα, βασιζόμενη στις βελτιωμένες Ρωσοτουρκικές σχέσεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌