Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Filled Under:

ΣΤΑ ΓΟΝΑΤΑ ο ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ! Τώρα παρακαλά...



Zητά συγγνώμη ο Γέρουν Ντάισελμπλουμ, σχετικά με τη φράση που του «άναψε φωτιές» για τα… λεφτά, τα ποτά και τις γυναίκες του ευρωπαϊκού Νότου. 
Ο πρόεδρος του Eurogroup, φυσικά, δεν μετάνιωσε πραγματικά αλλά είπε να παίξει και αυτόν τον ρόλο, υπό της απειλή της πολιτικής του απομάκρυνσης
Στην ανακοίνωση του υπογραμμίζει: 
«Στη συνέντευξή μου με τη Frankfurter Allgemeine Zeitung έχω υπογραμμίσει τη σημασία της αλληλεγγύης και της αμοιβαιότητας στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επεσήμανα ότι το συμφωνημένο πλαίσιο είναι ζωτικής σημασίας για την εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη, τόσο στον έξω κόσμο και μεταξύ των κρατών μελών. Για την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, την οποίο εκτιμώ πάρα πολύ, είναι σημαντικό ότι όλοι δείχνουν τη δέσμευση και την ευθύνη.
Στις μέρες μετά τη δημοσίευση της συνέντευξης τα λόγια μου διασυνδέθηκαν με την κατάσταση στις χώρες της Νότιας Ευρώπης κατά τη διάρκεια της κρίσης. Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι έγινε αυτή η σύνδεση, καθώς αυτό δεν ήταν αυτό που είπα. Και σίγουρα δεν ήταν αυτό που ήθελα. Η κρίση έχει επηρεάσει τις κοινωνίες σε όλη την Ευρωζώνη και τις κοινωνικές δαπάνες και η αλληλεγγύη είναι απόλυτα δικαιολογημένη. Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι προσβλήθηκαν από τον τρόπο που τις εξέφρασα. Η επιλογή των λέξεων είναι φυσικά προσωπική όπως είναι και το πώς τις αντιλαμβάνονται κάποιοι. Θα είμαι ακόμη πιο προσεκτικός στο μέλλον, καθώς ποτέ δεν είναι πρόθεσή μου να προσβάλλω κανέναν.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌