Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Filled Under:

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ανακοινώσεις από Σκόπια-Αλβανία! Μπαρούτι μυρίζει στα Βαλκάνια...



«Μπαρούτι» συνεχίζει να μυρίζει η κατάσταση στα Σκόπια, με τις σχέσεις του με την Αλβανία να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο.
Η προσπάθεια των Αλβανικών κομμάτωννα αναρριχιθούν στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ και οι συνεχείς προσβλητικές δηλώσεις των Αλβανών κατά των Σκοπίων έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που φοβούνται ορισμένοι ότι οδηγεί σε πόλεμο.
Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει δηλώσεις από τον αλβανό πρωθυπουργό και τον Αλβανό Υπουργό Εξωτερικών κατά των Σκοπίων που μόνο σκοπό να σβήσουν, δεν έχουν, τη φωτιά που έχει ανάψει. Ο Έντι Ράμα υποστήριξε ότι η άρνηση του Προέδρου της Βουλής να ορκίσει τον Αλβανικό συνασπισμό εγκυμωνεί κινδύνους, απειλώντας έμεσα την ΓΠΔΜ, ενώ ο Αλβανός Υπ.Εξ., Ντμίτρι Μπουσάτι, ζήτησε την ενσωμάτωση της κοινής διακήρυξης των αλβανικών κομμάτων της ΠΓΔΜ στο Σύνταγμα της χώρας.
Το Υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέστειλε σήμερα διάβημα στον Αλβανό πρέσβη και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι η απαίτηση για αλλαγή του Συντάγματος και οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Ράμα, συνιστούν ευθεία ανάμειξη στα εσωτερικά της χώρας, ενώ οι δηλώσεις χαρακτηρίστικαν ως προβοκάτσιες που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών.
Την ίδια στιγμή η Ευρώπη αδυνατεί να βοηθήσει τα Σκόπια να βγουν από το πολιτικό αδιέξοδο, και η χθεσινή επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, επιβεβαίωσε απλώς το αδιέξοδο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌