Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Filled Under:

ΣΟΚ! Παραλίγο να μπουν στην ΑΓΟΡΑ λαχανικά ΑΓΝΩΣΤΟΥ προελεύσεως...

Σχεδόν τρεις τόνοι ντομάτες και πιπεριές αγνώστου προελεύσεως θα διοχετεύονταν στην ελληνική αγορά. Οι ελεγκτές τροφίμων της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, από επιχείρηση χονδρικού εμπορίου αγροτικών προϊόντων στην περιοχή του Ρέντη, εντόπισαν και κατάσχεσαν τα αγνώστου προελεύσεως λαχανικά, συνολικού βάρους 2.940 κιλών.
Συγκεκριμένα, κατά τον ποιοτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στην επιχείρηση, οι ελεγκτές εντόπισαν και δέσμευσαν ως μη κανονικά 162 χαρτοκιβώτια με ντομάτες βάρους 2.710 κιλών και 17 χαρτοκιβώτια με πιπεριές βάρους 230 κιλών, επειδή τα προϊόντα δεν πληρούσαν τις απαιτήσεις των διατάξεων της ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας ως προς τη σήμανση.
Επισημαίνεται ότι η σήμανση αποτελεί την ταυτότητα των προϊόντων, διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητά τους και αποτρέπει τις ελληνοποιήσεις.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌