Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Filled Under:

Νέες δηλώσεις της Αιγύπτου κατά Τραμπ: "ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ η απόφαση"...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμίχ Σούρκι δήλωσε στο Ρωσικό δίκτυο RT τη θέση της χώρας του σχετικά με το ζήτημα της αναγνώρισης της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ από τον αμερικανικό ηγέτη Ντόναλντ Τραμπ.
"Εμείς εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε τη θέση ότι η απόφαση δεν συμμορφώνεται με το διεθνές δίκαιο και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών. Βλέπουμε ότι έχει ήδη οδηγήσει σε αύξηση του επιπέδου βίας. Πιστεύω ότι η θέση της Αιγύπτου σε αυτό το θέμα είναι κατανοητή - αυτή η απόφαση δεν θα συμβάλει θετικά στην ειρήνη μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστινίων», ανέφερε.
Ο Αιγύπτιος υπουργός υπενθύμισε επίσης ότι η θέση της πλειοψηφίας των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για το θέμα αυτό έδειξε το απαράδεκτο των εν λόγω μέτρων από πλευράς των Ηνωμένων Πολιτειών.
Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του κινήματος Fatah, Mundir al-Jagub, δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι θα εντείνουν τον αγώνα κατά των Ισραηλινών... πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌