Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

Filled Under:

Η συνταγή της Ημέρας: Ντολμαδάκια γιαλαντζί

Ντολμαδάκια γιαλαντζί...


Υλικά συνταγής
500γρ. αμπελόφυλλα
1 ½ ποτήρι ρύζι γλασέ
400γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
400γρ. κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 ποτήρια ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
4 λεμόνια (ο χυμός τους)
½ κ.γ. ζάχαρη
½ κ.σ. αλάτι
½ κ.γ. πιπέρι

Διαδικασία συνταγής
Μπλανσάρουμε για 5 λεπτά τα αμπελόφυλλα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε.
Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε στο ένα ποτήρι λάδι τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν προσθέτουμε το ρύζι.
Μόλις αρχίσει να γυαλίζει το ρύζι, προσθέτουμε τα μυρωδικά και το χυμό από το 1 λεμόνι. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και τη ζάχαρη και σβήνουμε τη φωτιά.
Κόβουμε την άκρη από το κοτσάνι από τα αμπελόφυλλα για να μπορούμε να τα τυλίγουμε εύκολα.
Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε γέμιση και βάζουμε στα αμπελόφυλλα. Τυλίγουμε ομοιόμορφα τα ντολμαδάκια μας.
Γεμίζουμε τον πάτο μιας κατσαρόλας με μερικά αμπελόφυλλα και από πάνω αρχίζουμε να βάζουμε τα ντολμαδάκια κοντά κοντά το ένα με το άλλο. Τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο ανάποδα και περιχύνουμε με χυμό από 1 λεμόνι, το υπόλοιπο ελαιόλαδο και νερό τόσο όσο να καλύψουμε ίσα ίσα τα αμπελόφυλλα.
Αφού πάρει βράση το φαγητό, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το φύλλο και να μείνουν τα ντολμαδάκια σχεδόν με το λάδι τους. Αφού τα κατεβάσουμε από τη φωτιά περιχύνουμε με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε κυρίως κρύα. Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌