Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Filled Under:

ΣΟΚ από τη Γερμανία! Ραγδαία εξέλιξη με τα Σκόπια…

Το μεγάλο «ναι» είπε το Υπουργικό Συμβούλιο της Γερμανίας στην ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.
«Η Γερμανία ενέκρινε σήμερα την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Ένταξης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η υπογραφή αναμένεται να γίνει από τους μόνιμους αντιπροσώπους της Συμμαχίας το Φεβρουάριο, ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει η επικύρωση του Πρωτοκόλλου από το Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο.
«Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ θα συμβάλει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα όχι μόνο στον ευρωατλαντικό χώρο, δεν θα ενδυναμώσει απλώς τη διατλαντική κοινότητα, αλλά θα αποτελέσει σημαντική ώθηση για την περαιτέρω σταθεροποίηση των Δυτικών Βαλκανίων», τόνισε ο κ. Ζάιμπερτ και έκανε λόγο για «μια πραγματικά καλή είδηση για την Ευρώπη και για τη διατλαντική Συμμαχία».
Σε μια αναδρομή στην εξέλιξη του ζητήματος, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «προϋπόθεση για την επικείμενη ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ ήταν να μπορέσει να επιλυθεί η μακροχρόνια διένεξη για την ονομασία με την Ελλάδα».πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌