Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under:

ΒΟΜΒΑ ‘ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ’ από τη ΝΔ! Η ονομασία της γειτονικής χώρας είναι Βόρεια Μακεδονία…

Στο δικαίωμα της Ελλάδας να θέσει βέτο στην ενταξιακή πορεία των Σκοπίων επιμένει η Νέα Δημοκρατία απαντώντας στις συνεχιζόμενες πιέσεις του Βερολίνου. Αυτό ξεκαθάρισε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη κατά τη διάρκεια του briefing, ενώ πήρε διακριτικές αποστάσεις από τις δηλώσεις του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα πως οι πινακίδες στην περιφέρεια του δε θα γράφουν Βόρεια Μακεδονία, χωρίς όμως και να τον αδειάσει.
Ερωτηθείσα ειδικότερα για νέες δηλώσεις του υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μίχαελ Ροτ, ο οποίος είχε και σε πρόσφατη συνέντευξη του στο News 24/7 διαμηνύσει στη ΝΔ: “Είμαστε σταθερά υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής της Βόρειας Μακεδονίας και περιμένουμε το ίδιο από τους εταίρους μας στην ΕΕ” και την είχε καλέσει να αναλάβει τις ευθύνες της υπενθυμίζοντας τη νομική αρχή pacta sunt servanda, η κ.Σπυράκη επανέλαβε:
“Η ΝΔ εκτιμά ότι η συμφωνία των Πρεσπών που πέρασε με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι βλαπτική και δημιουργεί τετελεσμένα για τη χώρα. Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν καταστήσει σαφές ότι έχουν κάθε δυνατότητα να ελέγχουν την πορεία της γειτονικής χώρας προς την ΕΕ και ότι διατηρεί η χώρα το δικαίωμα σε βέτο εφόσον κρίνουν ότι υπάρχει βλάβη στα εθνικά συμφέροντα”.
Ως προς τις δηλώσεις του κ.Τζιτζικώστα, η εκπρόσωπος της ΝΔ είπε: “Η επίσημη ονομασία της χώρας όπως προκύπτει από τη συμφωνία που επαναλαμβάνω επικυρώθηκε από τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ και προθύμων, είναι Βόρεια Μακεδονία. Είναι ήσσονος σημασίας η συζήτηση για τις πινακίδες. Οι πινακίδες προσδιορίζουν χιλιομετρική απόσταση ανάμεσα σε πόλεις”.
Η κ.Σπυράκη εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για το δάνειο του Παύλου Πολάκη. Χαρακτήρισε εύλογο το ερώτημα εάν υπάρχουν ποινικές ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Υγείας και σημείωσε ότι το ερώτημα απευθύνεται κυρίως στη διοίκηση της τράπεζας Αττικής τα πεπραγμένα της οποίας απασχολούν ήδη τη Δικαιοσύνη. Εθεσε δε τα εξής ερωτήματα:
“Με ποια κριτήρια χορήγησε η τράπεζα Αττικής επιπλέον δάνειο στον αναπληρωτή υπουργό με δεδομένο ότι το ακίνητο, που χρησιμοποιήθηκε ως εγγύηση ήταν ήδη υποθηκευμένο.
Το δεύτερο ερώτημα αφορά τον κ.Πολάκη που λέει ότι από τον Οκτώβριο του 2015 σταμάτησε να ασκεί το επάγγελμα του χειρούργου που μου εξασφάλιζε εισοδήματα πολλαπλάσια από τα σημερινά. Ισχύει αυτό; Και αν ναι τα έχει δηλώσει στο πόθεν έσχες;”
Σχολίασε επίσης ότι αυτή την εβδομάδα ο κ.Πολάκης “διεκδίκησε με αξιώσεις νόμπελ απρέπειας, είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που συνεχίζει νομική αντιδικία με έναν νεκρό” αναφερόμενη στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας ότι θα ασχοληθεί τώρα, δηλαδή μετά την καταδίκη του, με την υπόθεση του αείμνηστου Βασίλη Μπεσκένη.
Η εκπρόσωπος της ΝΔ σχολίασε μονολεκτικά τον ανασχηματισμό: “Απελπισία”. Εξάλλου στην εισαγωγική της τοποθέτηση η κ.Σπυράκη υποστήριξε ότι: “Οι Έλληνες έχουν να συγκρίνουν ανάμεσα σε δύο εικόνες η πρώτη είναι μία κυβέρνηση σε αποδομή με ανασχηματισμό που επιβεβαιώνει την απόλυτη αδυναμία του κ.Τσίπρα να προσελκύσει πρόσωπα πέρα των απελπισμένων. Μία κυβέρνηση με ήθος και ύφος Πολάκη, που αγνοεί τα προβλήματα των Ελλήνων.
Από την άλλη, ο πρόεδρος της ΝΔ ανακοινώνει το Σάββατο το πρόγραμμα της ΝΔ για την υγεία, το οποίο κινείται πάνω σε τρεις άξονες: Πρόληψη, υπηρεσίες που βελτιώνουν τη ζωή μας και ειδική μέριμνα για όσους έχουν ανάγκη με απόλυτο σεβασμό στα χρήματα των φορολογούμενων”.
Η κ.Σπυράκη ανακοίνωσε ότι σήμερα το απόγευμα ο κ.Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τόνισε “Η ΝΔ υποστηρίζει μία δίκαιη και βιώσιμη λύση για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και το σύνολο καθυστερούμενων οφειλών προς το δημόσιο και τα ταμεία υπό την προϋποθεση ότι δεν θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η σταθερότητατου τραπεζικού συστήματος. Ο κ.Μητσοτάκης θα παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την επιβράβευση των συνεπών καταναλωτών”.
Στο ερώτημα εάν υπάρχει περίπτωση αποχώρησης της ΝΔ απο τη δεύτερη και καθοριστικη ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση σε ένα μήνα, εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αποσύρει τους βουλευτές του από την ψηφοφορία για το άρθρο 32 που αφορά στην προεδρική εκλογή, η κ.Σπυράκη άφησε όλα τα δεδομένα ανοιχτά, προκαλώντας τον κ.Τσίπρα για άλλη μία φορά να δεσμευτεί για αποσύνδεση της εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από την πρόκληση πρόωρων εκλογών.
“Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε σενάρια, αλλά έχουμε ήδη προκαλέσει τον κ.Τσίπρα να πει καθαρά εάν σκέφτεται να κρατήσει ως όπλο τη διάλυση της Βουλής με αφορμή την εκλογή ΠτΔ. Η δική μας θέση είναι ξεκάθαρη. Οσα είδαμε στην πρώτη ψηφοφορία δεν προδιαθέτουν στην εντός εισαγωγικών πειθαρχία τωνβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ούτεείναι ξεκάθαρη η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν μπορείνα χρησιμοποιείται η εκλογή ΠτΔ για πολιτικά παιχνίδι. Αυτό το πληρώσαμε ακριβά οι Ελληνες το 2015. Αν ο κ.Τσίπρας δεν πείσει τους βουλευτές του, αναιρεί τον εαυτό του και εμφανίζεται ψευδόμενος”, είπε ειδικότερα.
(σ.σ VoiceNews Στον όρο εθνική μειοδοσία. Λεξικό της Κοινής Νεοελληνικής (ίδρυμα Τριανταφυλλίδη): Παροχή ευεργετημάτων σε ξένους εις βάρος των εθνικών συμφερόντων. Λεξικό της Νέας Ελληνικής Γλώσσας (Μπαμπινιώτη): Η προδοσία εις βάρος της πατρίδας, που εκδηλώνεται με αδικαιολόγητη υποχωρητικότητα προς ζημίαν των εθνικών συμφερόντων κατά της άσκησης της πολιτικής εξουσίας. Μείζον Ελληνικό Λεξικό (Τεγόπουλου-Φυτράκη): Η προδοσία της πατρίδας, βλάβη ασυγχώρητη των εθνικών συμφερόντων κατά την άσκηση μια πολιτικής.) πηγη


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌