Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019

Filled Under:

ΑΣΥΛΛΗΠΤΟ! – Φοροδιαφυγή και λαθρεμπόριο πραγματοποιεί ένα στα τρία βενζινάδικα της χώρας…

Σοβαρές παραβάσεις φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου εντοπίστηκαν στο ένα στα τρία πρατήρια που ελέγχθηκαν σε όλη τη χώρα από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ενώ σε ορισμένα από αυτά επιβλήθηκε το μέτρο του λουκέτου.
Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε η ΑΑΔΕ ελέγχθηκαν σε πανελλαδικό επίπεδο με βάση το σύστημα εισροών-εκροών 546 πρατήρια υγρών καυσίμων. Από τις υποθέσεις που είχαν ολοκληρωθεί μέχρι και την 31-12-2018 έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 181 (ποσοστό παραβατικότητας 33,2%)
Στις φορολογικές παραβάσεις συγκαταλέγονται – μεταξύ άλλων – περιπτώσεις απόκρυψης φορολογητέας ύλης, μη απόδοσης ΦΠΑ, πραγματοποίησης αγορών άνευ φορολογικού παραστατικού, μη έκδοση παραστατικών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε αναστολή λειτουργίας του πρατηρίων.
Η αποκρυβείσα ύλη, που έχουν διαπιστώσει οι Υπηρεσίες Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) από τους συγκεκριμένους ελέγχους, ανήλθε σε περίπου 8,3 εκατομμύρια ευρώ. Στις τελωνειακές παραβάσεις συγκαταλέγονται περιπτώσεις λειτουργίας δεξαμενών χωρίς την προβλεπόμενη άδεια ή ασφράγιστες υπέργειες δεξαμενές, μη κανονικά δείγματα καυσίμων, λαθρεμπορία, μη πιστοποιημένες ογκομετρήσεις των δεξαμενών, που σε ορισμένες περιπτώσεις, πέραν των προβλεπόμενων προστίμων, οδήγησαν σε κατασχέσεις των προϊόντων και των μέσων μεταφοράς. Μόνο οι κατασχέσεις των πετρελαιοειδών ανέρχονται σε πάνω από 106.000 λίτρα. Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε όλη την Ελλάδα. Ενδεικτικά στην Αττική ελέγχθηκε το 18,1% των πρατηρίων και στη Θεσσαλονίκη το 17% των πρατηρίων.
Επιπλέον, η ΑΑΔΕ πραγματοποίησε ελέγχους και σε πρατήρια που διαθέτουν υγραέριο. Έως τώρα έχουν βρεθεί παραβάσεις σε 138 πρατήρια από τα 422 που ελέγχθηκαν ( ποσοστό 32,7%) και έχουν δεσμευτεί 9.665 κιλά υγραέριο.
Έλεγχοι δειγμάτων από το Γενικό Χημείο του Κράτους
Σε πολλές περιπτώσεις, όπως αναφέρει η ΑΑΔΕ, η ολοκλήρωση των ελέγχων απαιτεί την αποστολή δειγμάτων προς το Γενικό Χημείο του Κράτους για τη διενέργεια χημικής ανάλυσης. Για το 2018, οι Τελωνειακές Υπηρεσίες της Α.Α.Δ.Ε. έχουν διαβιβάσει για χημική ανάλυση 1.869 δείγματα και εξ αυτών έχουν διαπιστωθεί ως μη κανονικά τα 206, ποσοστό μη κανονικότητας 11%.
Στα μη κανονικά δείγματα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται ενδεικτικά περιπτώσεις πετρελαίου κίνησης νοθευμένο με πετρέλαιο θέρμανσης, με άλλα πετρελαϊκά προϊόντα υψηλής περιεκτικότητας σε θείο, με νερό και βενζίνες νοθευμένες με άλλες βενζίνες χαμηλών οκτανίων, με ελαφρά λάδια, με νερό, με αιθανόλη κτλ.
Έθνοςπηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌