Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 30 Αυγούστου 2019

Filled Under:

Βόμβα! Ο Ερντογάν «παγώνει» το ΝΑΤΟ: «Ξεκινήσαμε διαπραγματεύσεις για την απόκτηση Su-57»….

«Βόμβα» Ρ.Τ.Ερντογάν ο οποίος πριν λίγο ανακοίνωσε την έναρξη διαπραγματεύσεων για την απόκτηση του ρωσικού μαχητικού 5ης γενιάς Su-57.
Πιο αναλυτικά, σε διαπραγματεύσεις για την προμήθεια των μαχητικών Su-57 βρίσκονται Ρωσία και Τουρκία, όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
«Οι διαπραγματεύσεις είναι σε εξέλιξη και θα συνεχιστούν. Αντιπρόσωποι των υπουργείων μας παρέμειναν στη Ρωσία και εργάζονται.
Έχουμε θέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης τους όρους για τα δάνεια και την κοινή παραγωγή» δήλωσε, χαρακτηριστικά.
Έστειλε δε, μήνυμα στην Ουάσιγκτον ότι «αν δεν αλλάξει στάση για τα μαχητικά F-35, θα αναζητήσουμε τρόπους να διαφύγουμε απ’ αυτή την κατάσταση».
Φυσικά, ενδεχόμενη προμήθεια από την Τουρκία του ρωσικού μαχητικού θα περιόριζε αισθητά τη διαλειτουργικότητά της με το NATO. Η εξέλιξη αυτή είναι ανησυχητική και θα προκαλέσει αντιδράσεις τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο ΝΑΤΟ.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, ο πρόεδρος Πούτιν υποδέχθηκε τον Τούρκο ομόλογό του, στη Μόσχα, με τους δύο ηγέτες να εξετάζουν το ενδεχόμενο συμφωνίας για την παράδοση των ρωσικών μαχητικών.
Οι εξελίξεις στη Συρία
Ειδικότερα σε ότι αφορά τις εξελίξεις στην Ιντλίμπ και τις επιθέσεις στα τουρκικά φυλάκια, ο ίδιος δήλωσε ότι «υπήρξαν κάποιες παρενοχλήσεις στα φυλάκια «9» και «10», ωστόσο μετά το τετ-α-τετ που είχε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλάντιμιρ Πούτιν, έγιναν «οι απαραίτητες προειδοποιήσεις».
Σε ό,τι αφορά την συμφωνία με τις ΗΠΑ για την δημιουργία ασφαλούς ζώνης στη Συρία, ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Τραμπστη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, όπου θα συζητήσουν σχετικά ζητήματα.


https://voicenews.gr/nato-xekinisame-diapragmatefsis-gia-tin-apoktisi-su-57/#

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌