Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Ο Πούτιν τηρεί το λόγο του! Έρχεται να βοηθήσει...

 Μετά τις δηλώσεις του Ρώσου αναπληρωτή πρωθυπουργού, Arkady Dvorkovich, ότι η Ρωσία διατίθεται για την δημιουργία κοινής με την Ελλάδα επιχείρησης για την εξόρυξη λιγνίτη, έρχεται δημοσίευμα της ρωσικής «Kommersant» να επιβεβαιώσει τη φήμη.
Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία της ρωσικής εφημερίδας, θα επενδυθούν περί τα 700 – 800.000.000 ευρώ σε κοινοπραξία της ελληνικής «Προμηθέας Gas» και του ρωσικού κολοσσού  «Gazprom», για την ανάπτυξη κοιτασμάτων άνθρακα στη περιοχή Βρέβη της Φλώρινας. Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ  είχε εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τη συνεργασία αυτή, με την προϋπόθεση να διευθετηθούν ζητήματα που χρονολογούνται το 1987, σχετικά με την ελλιπή εκτέλεση της  διακυβερνητικής συμφωνίας για το φυσικό αέριο μεταξύ Ελλάδος με τη τότε Σοβιετική Ένωση.
Είναι φανερό ότι η επένδυση αυτή θα κινήσει κατά πολύ την αγορά, καθώς πρόκειται για περιοχή που διαθέτει περίπου 140 εκατομμύρια τόνους άνθρακα, ενώ θα διοχετευθούν και πρόσθετες ποσότητες λιγνίτη στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος  «Φλώρινα». Αναμένεται να ανακουφίσει κάπως το μεγάλο πρόβλημα της ανεργίας στην περιοχή και χρίζει ιδιαίτερης σημασίας το γεγονός ότι βρίσκεται στα σύνορα με τα Σκόπια. Στα πλαίσια των συμφωνιών που υπογράφηκαν τον Μάιο κατά την επίσκεψη του Πούτιν στην Αθήνα, αυτή είναι μία από τις πολλές επενδυτικές κινήσεις που αναμένονται.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌