Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Filled Under:

Ο Ερντογάν βάλλει κατά πάντων...

Σταθερά κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ-Τουρκίας καθώς και μεταξύ άλλων χωρών, καθώς ένα ακόμη περιστατικό προκαλεί ανησυχία στην Άγκυρα.
Πρόκειται για την κατηγορία προς τον Πρέσβη της Αμερικής, John Bass , ότι δημιουργεί πυρήνες αντάρτικου με στόχο την ανατροπή του  Ερντογάν, όταν ο πρώτος επισκέφθηκε τις περιοχές Artvin στα σύνορα Τουρκίας-Γεωργίας και τις περιοχές Şavsat και Yusufeli, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την επίσκεψη ως σκόπιμα κοντινή σε περιβαλλοντικές οργανώσεις που προχωρούν σε διαδηλώσεις κατά των υδροηλεκτρικών έργων και της κυβέρνησης στην περιοχή, κατηγορώντας τον Πρέσβη για συνεργασία με τις οργανώσεις αυτές, που προκαλούν συνεχώς μεγάλες διαδηλώσεις στην περιοχή Cerattepe.
Αξιωματούχος της αμερικανικής πρεσβείας στην Άγκυρα επιβεβαίωσε ότι ο πρέσβης  John Bass πέρασε μέρος των διακοπών του στο Erzurum και Artvin, δηλώνοντας όμως ότι «Ο πρέσβης πήγε να δει μέρος της Τουρκίας που δεν είχε δει μέχρι τώρα και γι αυτό πραγματοποίησε προσωπική επίσκεψη στο Erzurum και Artvin κατά τη διάρκεια του Qurban Bayram. Στον πρέσβη αρέσει η πεζοπορία και γι αυτό ανέβηκε στο βουνό Kaçkar», ενώ τόνισε πως στην επίσκεψή του ο κ. Bass «δεν επισκέφθηκε τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια και δεν είχε επίσημες συναντήσεις κατά τη διάρκεια της παραμονής του».
Αναταραχή όμως προκάλεσε η ανακοίνωση ότι οι Πρεσβείες Βρετανίας και Γερμανίας έκλεισαν για λόγους ασφαλείας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε«Η πρεσβεία της Βρετανίας στην Άγκυρα θα κλείσει για το κοινό από Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για λόγους ασφαλείας» χωρίς να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες, ενώ την ίδια στιγμή  έκλεισε και η πρεσβεία της Γερμανίας στην Άγκυρα μαζί με τα γερμανικά σχολεία. 
Φαίνεται πως κάτι ετοιμάζεται στην Τουρκία, γεγονός που ταλαιπωρεί το Ερντογάν, καθώς σήμερα οι τουρκικές αρχές δημοσιοποίησαν τη σύλληψη  4 ατόμων που απειλούσαν  τις βρετανικές και γερμανικές διπλωματικές αποστολές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις που εκφράζονται στα σχόλια των άρθρων δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του blog μας, το οποίο ως εκ τούτου δεν φέρει καμία ευθύνη. Για τα άρθρα που αναδημοσιεύονται εδώ με πηγή, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.‌‌